När behövs kemtvätt i Botkyrka?

Om du som bor i Botkyrka har kläder av känsliga material kan du behöva lämna in dem till en kemtvätt för rengöring. Många är förvirrade med det här kring kemtvätt och vissa gör misstaget och tvättar kläder som enbart ska kemtvättas i tvättmaskinen. Även om det i vissa fall kan gå bra kan det även leda till att kläderna tappar färg, går sönder eller slits ner snabbare än nödvändigt. Därför är det otroligt viktigt att alltid följa tvättråden på alla plagg du äger.

Vad innebär kemtvätt i Botkyrka?

Kemtvätt innebär att kläder tvättas på kemiskt vis, utan användning av något vatten. Rengöringsmedel i flytande form används som oftast. Förr i tiden använde man sig av terpentin för att utföra Ovärdelig kemtvätt botkyrka men man insåg snabbt att det inte var bra för textiler. Därefter övergick man till att använda sig av perkloretylen. Nu för tiden används mer miljövänliga rengöringsmedel och koldioxid i kombination med högtrycksmaskiner är en vanlig metod som används för kemtvätt i Botkyrka. Om du har kläder som behöver kemtvättas lämnar du in dem hos en kemtvätt och betalar en summa för tjänsten. Dina kläder tvättas och du kan hämta dem när de är rena och fina.

Vad behövs kemtvättas?

Nu för tiden är kemtvätt i Botkyrka inte lika vanligt men det tillverkas fortfarande kläder som måste kemtvättas. Att tvätta kostymer i tvättmaskinen är vanligtvis ingen bra idé eftersom de ofta består av många olika, känsliga material som lätt kan ta skada av att tvättas i tvättmaskinen. Andra material som ofta behöver kemtvättas är mocka, ylle, kashmir, läder, plisserade kläder och kläder med broderier och detaljer så som pärlor, metall, paljetter eller stenar. Titta alltid på tvättråden innan du köper ett plagg om de är av dessa material eller andra känsliga material. På så sätt vet du på förhand om du måste lämna in plagget hos en kemtvätt i Botkyrka för tvätt eller inte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *